Stookt u in uw open haard of kachel olie, kolen of hout? Onverbrande deeltjes vormen een teerachtige, brandbare laag in uw schoorsteen. Een vervuilde schoorsteen zorgt voor een hoger energieverbruik en verhoogt het risico op brand in uw woning.

Schoorsteen vegen

We maken de schoorsteen rookkanalen schoon, controleren tevens de roosters en informeren u over de algehele staat van de schoorsteen constructie en werking. We hechten waarde aan veiligheid, we specialiseren in het schoorsteen vegen.

 

KLIK & BEL DE SCHOORSTEEN VEGEN SERVICE

 

of stuur een bericht:
captcha Vul de anti-spam code in:

Redenen om tijdig de schoorsteen te vegen

  • Brand veiligheid: voorkom risico’s, niets is belangrijker dan persoonlijke veiligheid;
  • Verzekeringsclaim: uw schadeclaim staat sterker in geval van brand schade;
  • Energieverbruik: een vervuilde schoorsteen resulteert in hoger energieverbruik.

 

Schoorsteen vegen en veiligheid vergrotenHoe meer roet zich in de schoorsteen bevindt, hoe groter het gevaar voor schouwbrand. De schoorsteen moet regelmatig schoongemaakt worden. Onze schoorsteenveger kan dat chemisch doen of door de roetresten los te schuren.

Apparaten die op gas worden gestookt, zoals gaskachels, gasgestookte cv-ketels en geisers vervuilen het rookkanaal minimaal. Wel kan er van buitenaf brandbaar vuil zoals een vogelnestje in komen.

 

Gasgestookte apparaten moeten regelmatig onderhouden worden. Op verzoek onderhouden of controleren wij ook uw apparaten.

In sommige landen is het jaarlijks schoorsteen vegen verplicht, in Nederland wordt het alleen aangeraden. Brand verzekeringen stellen wel steeds vaker eisen aan het tijdig vegen van de schoorsteen. Maar het belangrijkste is natuurlijk de veiligheid van u en uw mede bewoners.