Riool ontstopping

Riool ontstoppen

Mooie huizen en bedrijfspanden. Ze hebben 1 ding gemeen: als het riool verstopt is dan ontstaat er snel een probleem met bewoning of bedrijvigheid. Onze riool ontstopping noodservice staat gereed omdat we weten hoe vervelend een verstopt riool of afvoer is. soms kunnen we het van binnenuit oplossen en soms moeten we zoeken en graven naar het riool aan de buitenzijde van het pand. Hoe dan ook: we geven vlot goed advies en een oplossing.

We zorgen dat zowel de stankoverlast als de riool verstopping snel wordt verholpen. Vaak zit er een eenvoudige maar hardnekkige vetprop welke met drukverschil of een borstel kan worden verwijderd.

WC verstopt

Het overkomt iedereen vroeg of laat: een verstopt toilet. doorgaans heeft men niet de middelen beschikbaar om dit adequaat op te lossen. Van Esveld ontstopt de wc grondig om dit probleem permanent op te lossen.

Gootsteen verstopt

Er gaat veel vuil door een gootsteen. Zand, zeepresten, groente en fruit afval etc. Het bochtenwerk in afvoerleidingen is kwetsbaar voor vuilophopingen. In dat geval voert de gootsteen het vocht niet goed meer af. Bedenk wat voor type leiding u heeft alvorens u met ontstoppingsmiddelen aan de slag gaat. Bel ons even voor advies!

Waterleiding aanleggen

Waterleiding naar het zwembad

We zien soms de mooiste huizen. In dit geval een moderne villa met verwarmd buiten zwembad. Al het leiding werk was mooi weggewerkt in de grond. Maar een koppeling was gaan lekken, een  sinkhole in het mooie gazon. Als eerste snel het water afgesloten en daarna om leidingwerk tekeningen gevraagd. Helaas onvindbaar dus we hebben zelf de leidingen gedecteerd. Met zo weinig mogelijk graafwerk in het mooie gazon hebben we een ‘kijkoperatie’ gedaan. We kwamen direct bij de lekkende koppeling. Ervaring? Nee gewoon geluk maar zonder geluk vaart niemand wel.

Zwembad leidingwerk

De oorspronkelijke aanleg was keurig gedaan, dat zien we graag. Het kan gewoon gebeuren dat er iets gaat lekken door trillingen of de uitzonderlijke pech van een matig gefabriceerde koppeling. Met onze zagen en extra koppelingen hebben we een klein deel van de leiding weggezaagd en nieuwe leiding geinstalleert.  En dan niet alvast de kuil dichtgooien, nee eerst testen of het weer waterdicht is!

Alles bleek weer in orde, de kuil hebben we netjes dicht gemaakt, het zand van het gazon geveegd en aan de rand een klein stukje gras afgestoken en op de plek van de kuil gelegd. We zijn geen hoveniers maar doen altijd en op elk terrein ons best.