Waterleiding naar het zwembad

We zien soms de mooiste huizen. In dit geval een moderne villa met verwarmd buiten zwembad. Al het leiding werk was mooi weggewerkt in de grond. Maar een koppeling was gaan lekken, een  sinkhole in het mooie gazon. Als eerste snel het water afgesloten en daarna om leidingwerk tekeningen gevraagd. Helaas onvindbaar dus we hebben zelf de leidingen gedecteerd. Met zo weinig mogelijk graafwerk in het mooie gazon hebben we een ‘kijkoperatie’ gedaan. We kwamen direct bij de lekkende koppeling. Ervaring? Nee gewoon geluk maar zonder geluk vaart niemand wel.

Zwembad leidingwerk

De oorspronkelijke aanleg was keurig gedaan, dat zien we graag. Het kan gewoon gebeuren dat er iets gaat lekken door trillingen of de uitzonderlijke pech van een matig gefabriceerde koppeling. Met onze zagen en extra koppelingen hebben we een klein deel van de leiding weggezaagd en nieuwe leiding geinstalleert.  En dan niet alvast de kuil dichtgooien, nee eerst testen of het weer waterdicht is!

Alles bleek weer in orde, de kuil hebben we netjes dicht gemaakt, het zand van het gazon geveegd en aan de rand een klein stukje gras afgestoken en op de plek van de kuil gelegd. We zijn geen hoveniers maar doen altijd en op elk terrein ons best.